Cotlet de porc la tava

de nico15 in Porc, 13 Noi 2010 | 9920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cotlete de porc
  • 4-6 catei de usturoi(3 pt marinata, 3 cand introducem la cuptor)
  • 2 ceape potrivite
  • 1-2 morcovi
  • 100-150 g de kaizer
  • 300 ml de vin  rosu       
  • sare, piper,
  • rozmarin,
  • ulei,
  • pasta de tomate

Se face o marinada in care se pune:

  • ceapa tocata marunt,
  • 3 catei de usturoi,
  • sare, piper,
  • 1 cana de vin,
  • ulei,
  • rozmarin.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc la tava:

 

Dupa ce carnea a stat 30 min in aceasta marinata, se scoate si se pune intr-o tava in care se pune ceapa, morcovi si feliile de kaizer, se pune ulei, se adauga boia peste carne, se mai adauga 50 ml de vin rosu, se adauga 2-3 catei de usturoi si pasta de tomate, se completeaza cu apa si se pune rozmarin,se da la cuptor 35-40 de minute. Se verifica carnea cand este bine patrunsa si foarte frageda se scoate si se lasa putin in asteptare.

Separat intr-o alta tava sau tigaie mai mare se pune ulei de masline si se adauga doar bucata de carne aproximativ 10-15 minute intorcand-o pe toate partile cand prinde culoare aurie spre maronie, se va incerca daca carnea este facuta, si se va proba cu furculita vazand daca carnea este frageda si bine patrunsa si va trebui sa aiba o crusta maronie apetisanta.
Se aranjeaza farfuria cu salata verde, se pun cotletele si se decoreaza cu felii de rosii.

Pofta Buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Bunica 1

14.11.2010, 09:15

Ce frumos sunt rumenite !

nico15 1

14.11.2010, 09:27

Dragelor gata, sunteti invitate la masa

nadina73 1

14.11.2010, 10:52

super si aici tot 5f

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu cartofi taranesti